dimarts, 8 d’octubre del 2013

Les famoses croquetes de llenties

La Núria, la mare de l'Amets, ens ha enviat aquesta recepta, que jo us asseguro que és deliciosa!
Animeu-vos a fer-la, que és una altra  manera original d'incorporar els llegums a la nostra dieta.

Croquetes de llenties


Ingredients:

Un got de llenties seques
Una pastanaga
Mitja ceba
Un xampinyó
Oli i sal
Espècies al gust
La Núria diu que hi posa les verdures que té aquell dia a la nevera, i si són ecològiques i de temporada encara molt millor!

Elaboració:

Posar el got de llenties seques al pot de la batedora i omplir-lo amb aigua fins dalt, es deixa en remull com a mínim dues hores, l’ideal és deixar-ho tota la nit.

En el moment de fer-les es treu tota l’aigua i se'n torna a afegir fins una mica menys de la meitat, una cullerada rasa de postre de sal i amb la batedora es tritura, poden quedar-ne algunes de senceres. 
Les espècies que li acostumo a posar són les herbes provençals, el comí, curry... depèn de les que em vinguin de gust aquell dia.

Posar la pasta en un bol o plat fondo.

Llavors es tallen les verduretes a daus petitons i es barregen amb la cullera.

A la paella s'hi posa un rajolí d’oli que cobreixi el fons, sense passar-se ja que absorbeixen tot l'oli que se li posi.

Es van posant boletes de pasta amb la cullera i s'aplanen, com si fossin medalletes, amb la cullera i una espàtula ho vas girant.

El truc per a que quedin cruixents: el mateix que el de les patates fregides. Alternar foc alt, foc lent per a que es coiguin per dins i un altre cop foc alt.

Les verdures o hortalisses les podeu canviar de la mateixa forma que les espècies, aquestes de la fotografia són amb carabassa i carxofa, també queden bé amb all i julivert. Es poden fer boles rodones i les trobeu seques es poden remullar en salsa de tomàquet.


Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada