dimarts, 21 de maig de 2013

Cabell d'àngel

La Montse, la mare de la Itchell, ens ha donat aquesta recepta (bé, en veritat són dues) per publicar-la al bloc. Moltes gràcies!

Primera recepta per a fer cabell d'àngel (versió ràpida):

Ingredients:
  • carabassa per a fer cabell d'àngel (n'hi ha que són especials de cabell d'àngel, no serveix qualsevol)
  • sucre

Elaboració:
  • Primer de tot, preparar els pots: esterilitzar els pots i les tapes amb aigua bullint durant uns 15 minuts.
  • Partir la carabassa  en dos o tres trossos, cobrir els trossos amb aigua en una olla i fer-ho bullir entre 30 i 40 minuts.
  • Passat aquest temps, treure la carabassa de l'olla, deixar-la escórrer i treure'n les llavors i els filaments.
  • Afegir-hi sucre: el mateix pes de la carabassa (ja bullida, sense llavors ni filaments) o una mica menys, i coure-ho, removent de tant en tant fins que agafi un color daurat.
  • Posar el cabell d'àngel dins els pots i deixar-los cap per avall fins que es refredin (això si s'ha posat el cabell d'àngel dins dels pots en calent). Si es posa el cabell d'àngel dins dels pots quan ja està fred, o si es prefereix, es poden posar els pots al bany maria per assegurar-se que s'ha fet el buit.
  • Etiquetar els pots amb el nom i la data.
Segona recepta per a fer cabell d'àngel (versió lenta):

Ingredients:
  • Carabassa per a fer cabell d'àngel
  • sucre
Elaboració:
  • Bullir la carabassa sencera durant dues hores, girant-la cada mitja hora.
  • Passat aquest temps, treure la de l'olla i deixar-la refredar tota la nit.
  • Al dia següent, obrir-la, recollir el suc, si es vol. Treure les llavors i els filaments. Recollir la polpa amb una cullera.
  • En un bol posar la polpa de la carabassa i el sucre (750 g de sucre per Kg de carabassa), i deixar-ho reposar, millor d'un dia per l'altre.
  • Bullir la mescla de carabassa i sucre ja reposada, fins que s'evapori tot el líquid i agafi un to daurat.
  • Posar el cabell d'àngel dins els pots (esterilitzats) i deixar-los cap per avall fins que es refredin.
I aquí en teniu el resultat:


Ja ens en deixareu fer un tastet, oi?

1 comentari:

  1. Ui, ui, com em sonen aquests pots...! Gràcies Montse per la recepta.

    ResponElimina