Animeu-vos a fer-la, que és una altra manera original d'incorporar els llegums a la nostra dieta.
Croquetes de llenties |
Ingredients:
Un got de llenties
seques
Una pastanaga
Mitja ceba
Un xampinyó
Oli i sal
Espècies al gust
La Núria diu que hi posa les verdures que té aquell dia a la nevera, i si són ecològiques i de temporada encara molt millor!
Elaboració:
Posar el got de
llenties seques al pot de la batedora i omplir-lo amb aigua fins dalt, es deixa en remull com a mínim dues hores, l’ideal és deixar-ho tota la nit.
En el moment de
fer-les es treu tota l’aigua i se'n torna a afegir fins una mica menys de la
meitat, una cullerada rasa de postre de sal i amb la batedora es tritura, poden
quedar-ne algunes de senceres.
Les espècies que li acostumo a posar són les herbes provençals, el comí, curry... depèn de les que em vinguin de gust aquell dia.
Les espècies que li acostumo a posar són les herbes provençals, el comí, curry... depèn de les que em vinguin de gust aquell dia.
Posar la pasta en un
bol o plat fondo.
Llavors es tallen les
verduretes a daus petitons i es barregen amb la cullera.
A la paella s'hi posa un rajolí d’oli que cobreixi el fons, sense passar-se ja que absorbeixen tot l'oli que se li posi.
Es van posant boletes
de pasta amb la cullera i s'aplanen, com si fossin medalletes, amb la cullera i una
espàtula ho vas girant.
El truc per a que
quedin cruixents: el mateix que el de les patates fregides. Alternar foc alt,
foc lent per a que es coiguin per dins i un altre cop foc alt.
Les verdures o
hortalisses les podeu canviar de la mateixa forma que les espècies, aquestes de
la fotografia són amb carabassa i carxofa, també queden bé amb all i julivert.
Es poden fer boles rodones i les trobeu seques es poden remullar en salsa de
tomàquet.
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada