dimecres, 30 d’octubre del 2013

Hummus, un clàssic de la cuina mediterrània


Aquesta recepta de l'hummus ens l'ha enviat l'Alícia i el Toni, pares de la Flora i l'Abril. La veritat és que és un dels hummus més bons que hem tastat!

És un plat ideal per qualsevol època de l’any. Ens pot valdre com una crema, com un fons d’amanida, amb un entrepà amb pebrots..... es pot acompanyar dels típics “nachos”, pa normal, pa de pita, bastonets vegetals com de cogombre o pastanaga per exemple...

L’Hummus el preparen al llarg i ample d’orient mitjà: Grècia, Turquia, Chipre. Encara que no tots són iguals, es poden trobar moltes receptes.

Ingredients:

  • 400 g de cigrons cuits.
  • 2 culleradetes de comí mòlt.
  • Una culleradeta de canyella en pols
  • Aigua o el caldo de cocció dels cigrons (al gust, d’això depèn de si vols més o menys densa la crema)
  • Un gra petit d’all.
  • Sal i pebre negre acabat de moldre (al gust)
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç  o picant de La Vera (al gust)
  • 3 cullerades de Tahini (pasta de sèsam)
  • 1 rameta de cilantre (s’utilitzaran només les fulles)
  • 100 ml d’oli d’oliva de Picamoixons ( i una mica més per decorar la crema)
  • El suc de mitja llimona.
  • De manera opcional, unes quantes olives negres, li dóna un toc especial.

Preparació de l’Hummus:


  1. S’escorren els cigrons, i es passen per aigua fins que desaparegui l’escuma ( en el cas de ser de pot). Els reservem.
  2. Fem el suc amb la meitat d’una llimona, el colem i el reservem.
  3. Pelem el gra d’all, si us agrada molt l’all en podeu afegir un més.
  4. Col·loquem els cigrons, l’all, el tahini, la canyella, el cilantre (si no en tenim també es pot utilitzar julivert), el suc de llimona, el comí mòlt, un pessic de pebre negre, sal, l’oli d’oliva,  el pebre vermell i aigua o suc dels cigrons al gust (depenent de si es prefereix més densa o no) al got de la batedora.
  5. Ho triturem  amb la màxima potencia possible fins que ens quedi una crema del tipus puré però una mica més densa. Reservem a la nevera. Fred és més bo.
  6. Per presentar-ho es millor escollir un plat pla i gran, d’aquesta manera ho podrem compartir millor. Repartim la crema de cigrons i l’espolsem amb una mica de pebre vermell i oli d’oliva.

Com veieu és un plat fàcil de preparar, sa i nutritiu. Als nens/es els hi agrada i ho podeu preparar amb ells/es.

2 comentaris:

  1. Sí és fàcil però, com tot, s'hi ha de posar carinyo...el vostre sembla boníssim. La pròxima vegada el faré amb la canyella, mai no se m'ha acudit posar-n'hi. Gràcies!

    ResponElimina
  2. És cert, era delicioooós!!! El millor que he provat en la meva vida.
    Felicitats Alicia!

    ResponElimina