Aquí la recepta, més avall teniu les fotos de tot el procés molt ben explicat:
Ingredients per a la massa (per 4 persones):
- 400 g de farina de força
- 100 g de sèmola fina de blat (la podeu trobar a les botigues àrabs més econòmica)
- 300-320 g o ml d'aigua (segons l'absorció de la farina)
- 20 g d'oli d'oliva
- 10 g de sal
- 5 g de llevadura fresca per a pa o 1,5 g de llevadura seca de pa
- En un bol barregem la farina, la sèmola, la llevadura, la sal i l'oli.
- Afegim, per començar, 300 g/ml d'aigua. Ho barregem amb una cullera perquè quedin tots els ingredients integrats.
- Si veiem que necessita una mica més d'aigua li afegim els 20 g d'aigua restants.
- Amassem durant 5 minuts la massa damunt del marbre de la cuina, empolsimada amb farina o una mica d'oli.
- Hauríem de veure que la massa s'estria. Llavors és el moment de deixar-la reposar durant 5 o 10 minuts damunt del marbre i tapada amb el bol on havíem mesclat els ingredients.
- Tornem a amassar. Notarem que la massa ja té una altra textura. Amassem durant uns altres 5 minuts.
- Deixem reposar com ho hem fet abans.
- Fem l'última amassada
- Tenim l'opció de deixar la massa fins a l'endemà dins d'un bol tapat amb film o un drap de cuina i a dins del forn (apagat!), perquè no s'assequi la massa. La pizza ens quedarà més bufada i amb més aromes.
- I l'altra opció és fer-ho tot seguit, on la pizza quedarà més fina, però també deliciosa.
- Li donem la forma que més ens agradi: rodona, quadrada, de mikey mouse...
- La guarnim al nostre gust.
- El forn ha d'estar preescalfat al màxim i amb la safata a on courem la pizza la part inferior del forn (a baix de tot, tocant al terra del forn).
- Posem la pizza sobre la safata, durant uns 2 minuts (hem de fer la prova d'aixecar una punta de la pizza i que no flexi, o sigui, que s'aguanti dreta). Aquest serà el moment de pujar la safata cap a la part de dalt del forn i allí la deixem uns altres 2 minuts.
- Ja tenim una magnífica pizza casolana!
que bó que es veu !!!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaBoníssima! I la veritat és que és d'allò més divertit fer-te tu la teva pizza!!
ResponElimina